Pakai simcard ni je boleh berpeluang memenangi BMW 330E Sport. Menarik kan

Pernah tak berimpian nak memandu sendiri kereta sport idaman korang ? Entry kali ni abg nak kongsikan peluang untuk korang memandu sendiri BMW 330E Sport,...

View Full Post
Pernah tak berimpian nak memandu sendiri kereta sport idaman korang ? Entry kali ni abg nak kongsikan peluang untuk korang memandu sendiri BMW 330E Sport, dan pelbagai hadiah menarik lagi seperti Proton Persona, pakej pelancongan(Rm18,000), motosikal,smart tv,ipad dan juga banyak lagi Syarikat simcard TRONEXUS GLOBAL SDN BHD kali ini memberikan peluang kepada pelanggan-pelanggan yang menggunakan...

Berbuka Puasa Gaya Western di Delicious 1 Utama

Masih tercari-cari lokasi berbuka puasa ? Bagi mereka yang ingin merasai sendiri berbuka puasa bertemakan ala-ala western, europe, dan mexico. The Delicous 1 Utama mungkin...

View Full Post
Masih tercari-cari lokasi berbuka puasa ? Bagi mereka yang ingin merasai sendiri berbuka puasa bertemakan ala-ala western, europe, dan mexico. The Delicous 1 Utama mungkin akan jadi lokasi fevret korang lepas ni. Nak tahu sebab apa ? Jom tengok dulu gambar-gambar makanan yang terdapat disini Mesti ramai sudah familiar dengan nama Cafe Delicious kan? Baru...

Bahaya berbuka puasa dengan AIR SEJUK !!

Pasti ramai yang gemar berbuka puasa dengan minuman sejuk kan? Setakat pemerhatian abg jo, majoriti yang berbuka puasa di luar, semuanya akan order air sejuk....

View Full Post
Pasti ramai yang gemar berbuka puasa dengan minuman sejuk kan? Setakat pemerhatian abg jo, majoriti yang berbuka puasa di luar, semuanya akan order air sejuk. Kawan-kawan abg jo pun pelik kenapa abg order air panas. Begini, ada sebabnya mengapa para doktor sendiri sarankan kita berbuka dengan air panas atau suam. Banyak juga kajian-kajian mendapati air...

Cubaan “Hijack” Kapal Terbang MH128 ??

Sekali lagi kita dihebohkan tentang seorang penumpang yang memecah masuk ke dalam kokpit kapal terbang. Penerbangan Malaysia Airlines MH128 yang terbang dari Melbourne ke Kuala...

View Full Post
Sekali lagi kita dihebohkan tentang seorang penumpang yang memecah masuk ke dalam kokpit kapal terbang. Penerbangan Malaysia Airlines MH128 yang terbang dari Melbourne ke Kuala Lumpur pada jam 11.11 malam tadi di khabarkan telah berpatah balik ke lapangan terbang Melbourne pada jam 11.40 malam. Lelaki yang berasal dari Sri Lanka itu mengatakan membawa “bom” ditangan...

Jangan Takut Pada Saya…

Tiada rasa malu timbul di hati, segalanya dilalui dengan penuh keredhaan terhadap ujian dari Allah SWT. Sudah lebih 50 tahun dia diuji dengan penyakit kulit...

View Full Post
Tiada rasa malu timbul di hati, segalanya dilalui dengan penuh keredhaan terhadap ujian dari Allah SWT. Sudah lebih 50 tahun dia diuji dengan penyakit kulit kronik namun  Ishak Che Endut atau mesra disapa Pak Tam tabah menghadapinya. “Jangan takut pada saya. Saya suka berkawan. Suka hidup bermasyarakat. Penyakit ini tidak berjangkit namun sehingga kini tiada...

Buffet Hidangan Masakan Kampung Asli THE VENUE SHAH ALAM

Pada 19 Mei 2017, team Bloggerbar sempat menghadiri dan mencuba sendiri hidangan makanan berbuka puasa yang disediakan oleh The Venue Shah Alam. Majlis bermula sekitar...

View Full Post
Pada 19 Mei 2017, team Bloggerbar sempat menghadiri dan mencuba sendiri hidangan makanan berbuka puasa yang disediakan oleh The Venue Shah Alam. Majlis bermula sekitar jam 8.30pm ini turut dimeriahkan oleh Maria Tunku Sabri dan Zaim (Personaliti TV3). Makanan kampung yang mereka ingin bawakan seperti dibawah iaitu Daging Salai Bakar (Masakan Nogori Sembilan jang). Konsep...

Pirates Of The Caribbean – Inilah Susunan Cerita Dari Tahun 2003

Bagi yang baru ingin mengikuti Pirates of The Caribbean. Mungkin anda perlu memahami sedikit sebanyak perjalanan cerita ini yang bermula sejak dari tahun 2003. Bagi...

View Full Post
Bagi yang baru ingin mengikuti Pirates of The Caribbean. Mungkin anda perlu memahami sedikit sebanyak perjalanan cerita ini yang bermula sejak dari tahun 2003. Bagi yang ingin ‘refresh’ kembali sebelum menonton episod yang terbaru dari mereka iaitu Salazar’s Revenge yang menemui peminat di pawagam pada 25 Mei 2017. (Rujuk review di SINI) Bila dah masuk...

Tips Diet di Bulan Ramadhan

Ramai sudah mula berazam untuk kurus di bulan puasa ini kan? Bulan Ramdhan sudah tiba. Selain mengejar pahala berlipat kali ganda , jangan dilupa untuk...

View Full Post
Ramai sudah mula berazam untuk kurus di bulan puasa ini kan? Bulan Ramdhan sudah tiba. Selain mengejar pahala berlipat kali ganda , jangan dilupa untuk menjaga tahap kesihatan kita. Mungkin kita sudah biasa dengan situasi beli banyak-banyak di bazar ramadhan, sekali tidak habis kan. Jom abam kongsikan sedikit cara diet yang berkesan di bulan puasa....

Rahsia Dapatkan “6pax” Dari Rumah Sahaja

Susahkan nak dapatkan “6pax” ? Tapi perlu ingatt , mereka yang sudah berjaya dapat sixpack ni mereka ada rahsia dan ramuan rahsia mereka sendiri. Ada...

View Full Post
Susahkan nak dapatkan “6pax” ? Tapi perlu ingatt , mereka yang sudah berjaya dapat sixpack ni mereka ada rahsia dan ramuan rahsia mereka sendiri. Ada yang suka bercerita, ada yang suka berahsia. Mesti seronokkan raya ni balik kampung dah dapat badan yang diidamkan. Entry kali ini adalah perkongsian langsung & video dari seorang yang sudah berpengalaman...

The Circle – Movie Yang Membawa Anda ke Masa Hadapan

Pernah terbayangkan bagaimana kita di masa hadapan (Jika masih hidup) ? Adakah teknologi semakin canggih membantu kita atau menjatuhkan kita ? Haa. Setiap sesuatu mesti...

View Full Post
Pernah terbayangkan bagaimana kita di masa hadapan (Jika masih hidup) ? Adakah teknologi semakin canggih membantu kita atau menjatuhkan kita ? Haa. Setiap sesuatu mesti ada “pro” dan “cons” kan. Okay kali ini abam nak kongsikan movie terbaru yang bertajuk The Circle. Genre movie ni agak berat dimana korang2 yang jenis banyak fikir, berimaginasi tinggi dan...

log in

Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in