Harga Minyak Minggu Ini 17 Ogos Hingga 23 Ogos 2017

Harga Minyak Petrol dan Diesel Minggu Ini 17 Ogos hingga 23 Ogos 2017. Kita sudah masuk minggu ketiga dalam bulan Ogos ini. Adakah harga minyak...

View Full Post
Harga Minyak Petrol dan Diesel Minggu Ini 17 Ogos hingga 23 Ogos 2017. Kita sudah masuk minggu ketiga dalam bulan Ogos ini. Adakah harga minyak petrol dan diesel naik, turun atau kekal? Seperti yang sedia maklum, harga minyak petrol dan diesel akan ditetapkan secara harga mingguan bermula dari 30 Mac 2017. Harga runcit rasmi akan...

Dengan Bermodalkan Wang sebanyak RM500, Irfan Khairi yang pada Usia 28 tahun Sudah pun Bergelar Jutawan Muda.

Digelar tokoh usahawan muda sememangnya diingini oleh ramai peniaga di luar sana, termasuklah admin sendiri. Ya, anda boleh berjaya tak kisah menceburi bisnes apa. Samada...

irfan khairi, jutawan muda View Full Post
Digelar tokoh usahawan muda sememangnya diingini oleh ramai peniaga di luar sana, termasuklah admin sendiri. Ya, anda boleh berjaya tak kisah menceburi bisnes apa. Samada online atau offline, jual tudung, produk kecantikan, admin percaya semuanya boleh berpotensi untuk berjaya. Malah, di Malaysia sendiri pun sudah banyak tokoh-tokoh usahawan muda dari pelbagai bidang yang telah sukses...

Bahaya berbuka puasa dengan AIR SEJUK !!

Pasti ramai yang gemar berbuka puasa dengan minuman sejuk kan? Setakat pemerhatian abg jo, majoriti yang berbuka puasa di luar, semuanya akan order air sejuk....

View Full Post
Pasti ramai yang gemar berbuka puasa dengan minuman sejuk kan? Setakat pemerhatian abg jo, majoriti yang berbuka puasa di luar, semuanya akan order air sejuk. Kawan-kawan abg jo pun pelik kenapa abg order air panas. Begini, ada sebabnya mengapa para doktor sendiri sarankan kita berbuka dengan air panas atau suam. Banyak juga kajian-kajian mendapati air...

15 Latihan Kurangkan Double Chin yang Sesuai Diamalkan Waktu Berpuasa

Inginkan kurangkan double chin untuk menyambut hari Raya tahun ini? Tak perlu beli produk mahal-mahal, yang penting anda ada disiplin dan semangat yang tinggi. Bak...

kurangkan double chin View Full Post
Inginkan kurangkan double chin untuk menyambut hari Raya tahun ini? Tak perlu beli produk mahal-mahal, yang penting anda ada disiplin dan semangat yang tinggi. Bak kata ‘om putih’, No Pain No Gain. Jadi, begitu juga untuk kurangkan double chin anda! Ini dia 15 latihan Mudah yang  boleh diamalkan dengan menggunakan ‘muscle’ bahagian rahang anda supaya boleh...

Tips Diet di Bulan Ramadhan

Ramai sudah mula berazam untuk kurus di bulan puasa ini kan? Bulan Ramdhan sudah tiba. Selain mengejar pahala berlipat kali ganda , jangan dilupa untuk...

View Full Post
Ramai sudah mula berazam untuk kurus di bulan puasa ini kan? Bulan Ramdhan sudah tiba. Selain mengejar pahala berlipat kali ganda , jangan dilupa untuk menjaga tahap kesihatan kita. Mungkin kita sudah biasa dengan situasi beli banyak-banyak di bazar ramadhan, sekali tidak habis kan. Jom abam kongsikan sedikit cara diet yang berkesan di bulan puasa....

Filem Seram Tahun Ini Yang Boleh Buat Anda Tak Tidur Malam

Rata-rata ramai di kalangan netizen yang sukakan filem seram. Lagi seram lagi orang suka kan? Tahun ini juga tidak lari dengan filem-filem seram blokbuster seperti...

filem seram, annabelle 2 View Full Post
Rata-rata ramai di kalangan netizen yang sukakan filem seram. Lagi seram lagi orang suka kan? Tahun ini juga tidak lari dengan filem-filem seram blokbuster seperti tahun-tahun sebelum ni. Jadi, hari ini admin akan ‘recommend’ 5 filem seram yang bakal muncul di pawagam pada tahun 2017. Mari kita lihat filem yang pertama! Siam Square (08 Jun...

Perkara-Perkara Makruh Ketika Berpuasa

Dalam artikel kali ini, admin akan kongsikan sedikit ilmu Ibadah daripada Ustaz Mohd Azrul Ismail supaya kita dapat menjauhi perkara-perkara makruh ketika berpuasa. Dan InsyaAllah kita mendapat...

perkara makruh ketika berpuasa View Full Post
Dalam artikel kali ini, admin akan kongsikan sedikit ilmu Ibadah daripada Ustaz Mohd Azrul Ismail supaya kita dapat menjauhi perkara-perkara makruh ketika berpuasa. Dan InsyaAllah kita mendapat ganjaran puasa pahala di bulan Ramadhan kali ini. Lihat Kalendar Islam Tahun ini –}  Kalendar Islam 2017 | 1438 – 1439 Hijrah Memang tidak sabar rasanya nak berpuasa. MasyaAllah, indahnya...

Melancong ke Luar Negara? Guna Simcard Malaysia ini Sahaja!

Lecehkan tiap kali travel, kena beli simcard lain. Harga sana dah la mahal ,tapi semata-mata nak guna internet, belilah jugak. Sedarkah anda pengguna simcard jenis...

buzzme world sim View Full Post
Lecehkan tiap kali travel, kena beli simcard lain. Harga sana dah la mahal ,tapi semata-mata nak guna internet, belilah jugak. Sedarkah anda pengguna simcard jenis “Prepaid” sebenarnya lebih ramai berbanding “Postpaid”. Di Indonesia sahaja 99.5% sahaja adalah pengguna prepaid simcard and Thailand adalah 95%. ENABLING ASIA kini perkenalkan “SimCard Prepaid” dinamakan Buzzme World Simcard khas...

5 Tips Untuk Mengelak Dari Jadi Mangsa WannaCry Ransomware

Di artikel sebelum ni, kami ada ceritakan serba sedikit mengenai ‘wabak’ WannaCry Ransomware. Ya, memang boleh buat orang menangis dengan virus ini. Baca: 100 Negara...

wannacry ransomware View Full Post
Di artikel sebelum ni, kami ada ceritakan serba sedikit mengenai ‘wabak’ WannaCry Ransomware. Ya, memang boleh buat orang menangis dengan virus ini. Baca: 100 Negara Diserang WannaCry Ransomware! Virus Terbaru yang Memaksa Pengguna Komputer Bayar $300 untuk Access Semula Fail Dan ramai lagi syarikat-syarikat besar dijangkiti virus berkenan termasuklah beberapa syarikat besar di Malaysia. Pihak...

5 Cara Layan Kawan yang Ajak Lepak Sebab Bisnes MLM

Hari ni admin nak kongsikan sedikit tips mengenai cara nak layan member yang ajak lepak sebab bisnes MLM. Mesti korang pernah dapat panggilan daripada ‘kawan’...

bisnes mlm View Full Post
Hari ni admin nak kongsikan sedikit tips mengenai cara nak layan member yang ajak lepak sebab bisnes MLM. Mesti korang pernah dapat panggilan daripada ‘kawan’ lama yang dah bertahun-tahun tak jumpa, tiba-tiba telefon atau PM kat Facebook ajak lepak minum kopi-kopi. Katanya mula-mula sebab dah lama tak lepak sekali, rindulah maksudnya tu. Bila dah sampai kedai...

log in

Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in