MANUSIA BERKAHWIN DENGAN ROBOT KERANA GAGAL DALAM PERCINTAAN SELAMA 6 TAHUN


Seorang netizen berbangsa Cina berkahwin dengan robot, yang dinamakan Yingying kerana dikatakan dia gagal dalam percintaan dan mencari pasangan selama 6 tahun.

Zheng Jiajia juga merupakan seorang engineer yang pakar dalam “Artificial Intelligence” dimana dia telah mencipta robot yang berbentuk wanita tersebut di Hangzhou, Zhejiang.

Robot berbentuk wanita tersebut boleh bertutur sedikit dalam bahasa Cina dimana ia juga ada audio detection dan boleh membalas dengan percakapan jika ada dalam sistem robot itu.

cina kahwin robot

Zheng kini menjalankan projek yang dinamakan Brain of Things di perkarangan kampung Hangzhou, Dream Town dimana Yingying turut bekerja di situ sebagai jurucakap syarikat tersebut.

Zheng juga memberitahu sidang media di China bahawa dia berhasrat untuk menambahbaik Yingying supaya robot tersebut boleh berjalan dan lakukan kerja rumah.

Majlis perkahwinan Zheng dan Yingying dihadiri oleh ibu dan para sahabat dia. Wajah “Pengantin perempuan” itu juga ditutup oleh kain merah untuk menuntut adat tradisi perkahwinan bangsa Cina.

cina kahwin dengan robot cina kahwin dengan robotcina kahwin dengan robot

Apa Komen Anda?

MANUSIA BERKAHWIN DENGAN ROBOT KERANA GAGAL DALAM PERCINTAAN SELAMA 6 TAHUN

log in

Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in