Review Filem The Boss Baby – Penuh dengan komedi


Salah satu filem animasi yang lucu dan penuh dengan aksi yang mampu memberikan ‘throwback’ kenangan zaman kanak-kanak. The Boss Baby merupakan sebuah filem yang mesti ditonton.

 

Tajuk: Life (2017)
Genre: Animasi, Komedi
Durasi: 1 Jam 40 minit
Arahan: Tom McGrath
Pelakon: Alec Baldwin, Kevin Spacey, Will Arnett

SINOPSIS

Filem ini mengisarkan tentang kehidupan seorang bayi yang berpangkat bos. Mereka ada syarikat mereka sendiri yang hanya dikendalikan oleh bayi kecil. Kemudian mereka sentiasa mempunyai misi2 yang perlu diselesaikan oleh BABYCORP .

REVIEW

Karya 20th century Fox kali ini lebih kepada hubungan adik beradik dalam merebut kasih sayang ibu bapa, boleh saya katakan sedikit sebanyak cerita The Boss Baby memberi perasaan nostalgia sewaktu zaman kanak-kanak.
Jalan cerita yang ringkas tetapi mempunyai pengisian yang terperinci plot yang mudah di hadam tanpa perlu menggaru kepala. Sinopsis yang senang untuk faham The Boss Baby ceritakan dengan Boss Baby yang ingin menyiasat kenapa bayi kurang mendapat  kasih sayang, secara telus filem ini memang sasarannya lebih pada kanak-kanak, namun kalau nak ‘trip down memory lane’ pun boleh tonton sekali.

 

SECARA KESELURUHAN

Sekiranya anda tidak tahu nak bawak anak2 anda tengok movie apa sekarang ? Banyak cerita yang ganas2, lucah ? Saya sarankan hujung minggu ni korang bawak satu family tengok movie THE BOSS BABY .  Filem ini sangat2 sesuai ditonton oleh satu family . Padat dengan komedi, kisah tauladan, dan juga aksi.

KOMEN PENONTON

Apa kata orang ramai tentang filem “The Boss Baby” ini ?

 

 

TRAILER THE BOSS BABY

 


 

 

 

 

Apa Komen Anda?

Review Filem The Boss Baby – Penuh dengan komedi

log in

Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in