Melancong ke Luar Negara? Guna Simcard Malaysia ini Sahaja!


buzzme world sim

Lecehkan tiap kali travel, kena beli simcard lain. Harga sana dah la mahal ,tapi semata-mata nak guna internet, belilah jugak. Sedarkah anda pengguna simcard jenis “Prepaid” sebenarnya lebih ramai berbanding “Postpaid”. Di Indonesia sahaja 99.5% sahaja adalah pengguna prepaid simcard and Thailand adalah 95%.

ENABLING ASIA kini perkenalkan “SimCard Prepaid” dinamakan Buzzme World Simcard khas untuk mereka yang keluar negara untuk urusan perniagaan dan melancong. Apa yang menarik tentang “Simcard” ini adalah anda tidak perlu pun tercari-cari simcard negara yang anda lawat selepas ini. Mr Loke Yee Siong (Group Ceo of Enabling Asia- EA) mengulas simcard ini boleh digunakan di Malaysia dan lebih dari 200 negara luar!

ONE REGION, ONE BRAND – Visi syarikat EA. Selari dengan kemudahan yang AirAsia keluar “NOW EVERYONE CAN FLY”, beliau mengambil peluang ini untuk turut menambaik peluang untuk melancong kepada semua orang.

buzzme world sim

5 negara asia yang terpilih untuk fasa pertama adalah Malaysia, Thailand, Indonesia, Filipina dan Myanmar (Jumlah populasi 500 Juta) dimana 130 Juta adalah pengguna internet sedia ada. MVNA & MVNO model penjimatan yang ingin mereka ketengahkan.Yang menarik lagi, U Mobile turut terlibat menjayakan simcard ini dan juga syarikat Taisys Technologies Co Ltd ( Taiwan).

Haa…Mesti nak tahu harga simcard ni kan. Baiklah “The starterpack Simcard” ini dijual dengan harga RM99 (Nilai RM50) – Boleh ditambah nilai ikut kegunaan yer. Tak perlu risau jika terlebih guna kerana ianya prepaid

Cara pembelian boleh dibuat secara atas talian (Online) melalui WWW.M8.COM.MY , ataupun dimana2 kedai 7-Eleven & E-Pay (Touch Point).

Antara kelebihan menggunakan Simcard Buzzme World :

1- TEMPOH SAH SEHINGGA 1 TAHUN
2- Tawaran 20% baki kredit yang tinggal jika tidak digunakan internet sepenuhnya
3- Tambah nilai menggunakan sistem atas talian (Website / E-Pay)
4- Internet Roaming TANPA HAD ( Fuhh ni yang paling best untuk Gen-Y guna internet, Hehe)
5- Tawarkan Insurans PA (Kemalangan Peribadi) bernilai sehingga RM100,000

Tak perlulah beratur atau tercari-cari simcard di luar negara lepas ini.

buzzme world sim

Cara mudah untuk gunakan Buzzme World SIM Starterpack

1- [Permulaan]
Masukkan simcard “Buzzme” kedalam hand-phone anda , connect ke Wi-Fi dan muat-turun (Download) applikasi (Apps) – M8 World SIM

2- [Log Masuk]
Masuk dengan gunakan No.Tel dan katalaluan yang tertera diatas simcard. Lantas daftarkan butiran peribadi seperti diminta. Tunggu sehingga dapat SMS & Email lepas tu

3- [Sebelum Penerbangan]
Anda boleh subcribe plan mengikut negara & Bayar gunakan kad (Visa/Mastercard/E-pay). Selepas terima Sms/Email , anda akan menerima nombor baru mengikut negara tersebut. Menarik kan? Beli nombor SIAP

4- [Tiba Ke Destinasi]
Boleh Logmasuk dekat applikasi(Apps) dan pilih number yang anda telah terima sebelum ini & boleh terus gunakan internet dari nombor tersebut. Senang & tidak perlu cari simcard baru di airport (Beratur dan cas internet yang agak mahal)

5- [Pulang ke Malaysia- Negara asal]
Log masuk semula ke applikasi tersebut & pilih nombor telefon asal anda. Settle.

buzzme world sim

Cara Beli Sim Card :

1- Anda boleh direct ke website (www.m8.com.my) ataupun www.buzzme.com.my
2- Boleh juga cari nomber yang anda suka (Ada pilihan nombor)

Klik SINI untuk pautan pantas ke link pembelian nombor
www.m8.com.my/eaMember/telcoshop

Untuk mengetahui lanjut tentang Simcard Buzzme World SIM Starterpack ini boleh ke
– buzzme.com.my
– 011-3400 4400 (Hello Centre)
– hello@buzzme.com.my (Email)

Excited nak share tentang ini lagi sebab Abg menang cabutan bertuah beb. Murah rezeki nak kahwin ni. Host tu siap bahan dari Luggage warna pink. Eh sado2 tak boleh pakai pink ke? Hahah..

Thanks to Enabling Asia sudi jemput ke majlis pelancaran ini.

Apa Komen Anda?

Melancong ke Luar Negara? Guna Simcard Malaysia ini Sahaja!

log in

Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in