Tips Mencari Jodoh Dengan Mudah


 

Jom lihat antara tips-tips mencari jodoh yang mungkin korang boleh cuba. Tapi sebelum tu, korang kena pastikan & perbetulkan fahaman korang tentang cari jodoh ni.

 

1 | Ramai kata jodoh tak perlu dicari.Nanti ia datang sendiri

—>  Tetapi yang sebenarnya Allah menyuruh manusia itu berusaha

 

2 | Ramai wanita juga beranggapan mereka hanya perlu menunggu

–> Tetapi perlu ingat kembali Saidatina Khadijah meminang Rasulullah

 

3 | Perempuan tiada pilihan, hanya lelaki yang berhak memilih ?

–> Diingatkan kembali perempuan juga berhak untuk memilih. Ini adalah tentang masa depan kita bersama

 

4 | Bila korang dah terlanjur, teruskan juga sebab korang takkan jumpa yang baik

–>  Jangan pula korang lupa yang pintu taubat itu sentiasa terbuka

 

5 | Kalau korang dan pasangan banyak berbeza, susah nak kekal ?

–> Bukankah kita harus saling lengkap melengkapi

6 | Perlu cinta sebelum kahwin ? Nanti kau menyesal kang

–> Ramai juga bercinta tetapi gagal, perlu diingatkan Islam galakkan bercinta selepas kahwin

 

7 | Pasangan perlu kerap jumpa dan sms untuk kekalkan hubungan ?

–>  Dalam Islam, pasangan perlu jaga batasan

 

8 | Ramai juga yang mudah percaya pada janji-janji manis si dia kan ?

–> Sedangkan ia bukanlah segalanya. Cinta itu datang dengan tanggungjawab

 

9 | Ramai  yang takut kahwin sebab kena pakai banyak duit ? sebab tu kahwin   ditangguh2kan

–>  Tapi Allah kata, kahwinlah dan akan aku buka kan pintu rezekimu

 

10 | Ramai juga orang kata enjoy dulu lah, nanti dh kahwin tak boleh enjoy ?

–> Bukankah menarik dan indah kalau enjoy bersama isteri selepas perkahwinan

 

 

So macam mana ? Dah bersedia untuk cari jodoh ? Ataupon korang malu2 untuk cari jodoh ?

Jangan risau. Klik link Cari Jodoh ini untuk portal cari jodoh Malaysia. Yang penting berusaha kan ? Oh ya, next post admin akan sharekan tentang Ciri2 pasangan yang menarik untuk korang

 

Credit : ArnameBlogspot

Apa Komen Anda?

Tips Mencari Jodoh Dengan Mudah

log in

Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in